ZIUA PROTECŢIEI DATELOR

Ziua Protecției Datelor Cu Caracter Personal

28 Ianuarie – Sărbătorim Ziua Protecției Datelor Cu Caracter Personal

Pe data de 28 ianuarie 2018, se aniversează Ziua Europeană a Protecţiei Datelor, care marchează împlinirea a 37 de ani de la adoptarea primului instrument juridic european in materia protectiei datelor cu caracter personal.
Pentru sărbătorirea Zilei Europene a Protecţiei Datelor, Autoritatea Naţională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal a organizat Conferința cu tema „Aplicarea Regulamentului General privind Protecția Datelor”, la Palatul Parlamentului, pe data de 26 ianuarie 2018, unde au fost prezenti si reprezentantii EUprivacy.

Anul 2016 a marchat un moment cheie în evoluția reglementărilor europene privind protecția datelor personale prin adoptarea noului regulament de către Parlamentul European și Consiliul European – GDPR. S-a decis ca în toate statele membre ale Uniunii Europene începând cu data de 25 mai 2018 să se pună în aplicare noul regulment pentru toate instituțiile de stat și firmele cu peste 250 de angajați care trebuie să-și asigure un ofițer pentru protecția datelor cu caracter personal (DPO). Astăzi este ziua protecției datelor cu caracter personal.

Se împlinesc 36 de ani de la semnarea, la Strasbourg anul 1981, a Convenţiei 108 pentru protecţia persoanelor referitor la prelucrarea automatizată a datelor cu caracter personal – primul instrument legal adoptat în domeniul protecţiei datelor. Scopul celebrării acestei zi este creșterea gradului de informare a publicului larg asupra importanţei protecţiei datelor cu caracter personal şi a drepturilor specifice pe care le pot exercita.
Ziua 3 - Ziua Protecției Datelor Cu Caracter Personal